O nas
Firma SAS jest firmą produkującą makaron od 1992. Zakład produkcyjny zlokalizowany jest w miejscowości Korpele na terenie Warmińsko-Mazurskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Produkcja odbywa się w oparciu o nowoczesne urządzenia od renomowanych włoskich producentów maszyn do makaronu. Przez ponad 20 lat organicznego wzrostu, firma SAS zdobyła silną pozycję na rynku makaronu w Polsce.
![]() PPH SAS
Zakład produkcyjny spełnia wymagania wdrożonego systemu bezpieczeństwa zdrowotnego HACCP oraz międzynarodowego standardu żywności IFS Food (International Featured Standards Food). Systemy jakości obejmują cały proces produkcji od przyjęcia surowców do wydania wyrobów gotowych. Spełnienie wymagań powyższych standardów zostało potwierdzone uzyskaniem certyfikatu IFS Food na poziomie wyższym. W ofercie dostępna jest szeroka gama makaronów form krótkich oraz długich – dostępna w różnych kombinacjach surowcowych: mąka z pszenicy miękkiej lub twardej, z jajami lub bez, z innymi dodatkami. Firma SAS rozpoczęła działalność w roku 1992. Produkcja początkowo odbywała się w małym zakładzie w oparciu o używane urządzenia, które stopniowo zastępowane były nowoczesnymi maszynami renomowanych włoskich producentów. Już na początku działalności firma postawiła na współpracę z dużymi sieciami handlowymi i ukierunkowanie na produkcję marek własnych (private label), w czym się teraz specjalizuje. PROGRAMY UNIJNE
Do zwiększenia mocy produkcyjnych i rozbudowania zakładu firma SAS korzystała z programów pomocowych UE. „Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy” Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007-2013 |
NASI ODBIORCY
Makaron wytwarzamy pod naszymi markami SAS oraz Va bene, a także pod markami własnymi największych sieci handlowych w kraju. Do naszych obecnych i byłych klientów należą:
Nasza oferta to cała gama makaronów zarówno jajecznych jak i bezjajecznych, produkowanych z polskiej mąki pszennej lub importowanej semoliny z pszenicy durum. WYJĄTKOWA LOKALIZACJA
Zakład produkcyjny zlokalizowany jest w jednym z najczystszych regionów Polski – w Korpelach w województwie Warmińsko-Mazurskim. Region ten charakteryzuje się wyjątkowo czystym powietrzem, bogactwem przyrodniczym a także warunkami sprzyjającymi rozwojowi czystego przemysłu i produkcji zdrowej żywności. Ponadto, zakład w Korpelach zlokalizowany jest na terenie Warmińsko-Mazurskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. |