Makaron Polski SAS - producent makaronu
  • Strona główna
  • O nas
  • Aktualności
  • Nasze produkty
  • Jakość
  • Współpraca
  • Kontakt

Najwyższe standardy i kontrola jakości

Produkty gotowe podlegają bieżącej kontroli w wewnętrznym laboratorium zakładowym oraz w zewnętrznych laboratoriach akredytowanych. Wdrożone systemy jakości obejmują zasady GMP i GHP.

HACCP
System HACCP (ang. Hazard Analysis and Critical Control Points) wdrożony został w 2003 roku - jest zgodny z zasadami określonymi w Codex Alimentarius, którego głównym celem jest ochrona zdrowia konsumentów, oraz zapewnienie odpowiednich standardów w przemyśle spożywczym. System podlega ciągłemu doskonaleniu.


IFS FOOD
IFS Food (ang. International Featured Standards Food) jest międzynarodowym standardem do audytowania jakości oraz bezpieczeństwa produktów spożywczych. IFS Food jest standardem jakości wymaganym przez większość największych sieci handlowych w Europie. Świadczy on o prowadzeniu produkcji spożywczej z zachowaniem najwyższych obowiązujących standardów. Nasz zakład uzyskał certyfikat już w roku 2011 i od tamtej pory co roku odnawiany jest na poziomie wyższym.


Makarony SAS IFS Certyfikat

Surowce od sprawdzonych dostawców

Od wielu lat współpracujemy ze sprawdzonymi i zatwierdzonymi dostawcami surowców wykorzystywanych do produkcji. Surowce wytwarzane są w zakładach spełniających zasady bezpieczeństwa żywności a ich jakość podlega bieżącej kontroli.

Mąka to podstawowy składnik naszych produktów a zatem przywiązujemy wagę do stosowania jedynie wysokiej jakości surowca. Miękką mąkę pozyskujemy od krajowych producentów spełniających najwyższe standardy, natomiast semolinę z pszenicy durum importujemy z Włoch aby zapewnić prawdziwie włoską jakość makaronów twardych.

Jaja
to drugi istotny składnik wpływający na wyjątkowy smak i jakość produkowanego przez nas makaronu. Aby zapewnić najwyższe bezpieczeństwo naszych produktów, cała nasza produkcja makaronów jajecznych odbywa się w oparciu o pasteryzowaną masę jajową od polskich producentów, która wykorzystywana jest w krótkim czasie od dostawy. Ponadto, nigdy nie korzystamy z proszku jajecznego.

Woda
to trzeci kluczowy składnik – konieczna jest do wyrobienia ciasta z którego formowany jest makaron. Ze względu na położenie, składnik ten naturalnie jest wyjątkowo czysty.

Regularne audyty

Nasz zakład podlega regularnym audytom wewnętrznym na zgodność z wymaganiami systemów bezpieczeństwa zdrowotnego produktów a także audytom kontrolnym prowadzonym przez naszych odbiorców (sieci handlowe), jak również corocznym audytom certyfikującym według standardu IFS Food.

Zakład produkcyjny w Korpelach

Picture
Zakład produkcyjny podlega ciągłej modernizacji, rozbudowie a także podnoszeniu standardów i efektywności produkcji.

Ponadto, zlokalizowany jest w jednym z najczystszych regionów Polski –  w województwie Warmińsko-Mazurskim. Region ten charakteryzuje się wyjątkowo czystym powietrzem, bogactwem przyrodniczym a także warunkami sprzyjającymi rozwojowi czystego przemysłu i produkcji zdrowej żywności.

Najwyższa jakość

Picture

Mapa strony

Strona główna
O nas
Produkty
Jakość
Współpraca
Kontakt
Polityka Cookies

Dane KONTAKTOWE

Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe SAS Andrzej Świderski Sp. z o.o.
Korpele 60
12-100 Szczytno

Tel. (+48) 89 623 12 56
Fax. (+48) 89 623 13 01

NIP 7451856735
REGON 520336157

polskie makarony

PPH SAS jest polskim producentem makaronu. Mimo że nasze produkty kwalifikują się jako makarony polskie, jakością dorównują wyrobom włoskich firm.
Obraz
PPH SAS © 2021 | Wszelkie prawa zastrzeżone.